Mobilitet i fokus

Under Automässan 2020 var mobilitet i fokus. Med en mobil verkstadsutrustning kan du enkelt anpassa din verkstad efter behov. Vid högsäsong kan man då positionera sina lyftar som man vill för att maximera flödet.

Vår mobila dubbelsaxlyft MAHA TWIN F IV för upp till 3,5 ton har extremt låg profil. Lyften har korta körbanor som du enkelt drar ut och justerar till aktuellt fordon. MAHA TWIN F IV flyttas enkelt i verkstaden endast med hjälp av handtruck. En stark lyft med full lyftkraft ända från start!

Körbanans längd är steglöst justerbar; 1550 – 2100 mm för att passa olika fordons lyftpunkter. Golvramen har högt korrosionsskydd med 2-skikts pulverlack som standard. Lyften är självfallet CE-godkänd.

Mobil saxlyft

Dubbelsaxlyft 3,0 ton Twin F IV, MAHA

Mobila alternativ finns även för tungsidan. I sortimentet har vi en mobil bromsprovare. Med MAHA MBT 5250 kan du utföra bromstest av fordon med upp till 18 tons axeltryck, utan fast installation och kostsamma byggåtgärder. MBT 5250 har dessutom en låg påkörshöjd vilket ger problemfri testning av fordon med låg frigångshöjd.

Bromsprovare mobil 18 ton MBT 5250

Bromsprovare mobil 18 ton MBT 5250

Du styr bromstestet trådlöst via en surfplatta. Bromsvärden ser du direkt i plattan, men de kan även visas via datorn eller på analoga tavlor. Programvaran innehåller Bilprovningens automatiska och manuella program, samt ett verkstadsprogram för utökad feldiagnos.

Med följer även ett separat styrskåp med all el och elektronik med färdiga kablar för inkoppling till bromsprovare. PC-paket ingår. MAHA MBT 5250 Mobil bromsprovare är godkänd för besiktning och för att “släcka 2:or”.

Hjulinställare med mobility-kit
Hjulinställare V2300 med mobility-kit

Vi har även mobila alternativ bland våra hjulinställare från John Bean, Snap-on Equipment. Här finns bland annat den flexibla V1200 samt tillbehöret “mobility-kit” som passar till flera av våra andra modeller.

Har du frågor kring effektivisering av din verkstad? Du är alltid varmt välkommen att kontakta våra kunniga säljare för att se hur vi kan utveckla din verkstad!

Kontakta oss