Är du redo för skiftesperioden?

Skiftesperioden hösten är här

Höstdagjämning. Mörkare tider. Blötare vägar. Vintern väntar runt hörnet. När första snön faller vill många byta däck – gärna samtidigt. Är du redo?

Vårt sortiment bjuder på allt från enklare till mer avancerade däckmaskiner, men med en gemensam nämnare: premium! När du väljer produkter från SUN får du högsta kvalitet. Som OEM-expert kan vi även erbjuda märkesgodkänd utrustning anpassad till biltillverkarnas höga krav.

Våra premium däckmaskiner från John Bean, Snap-on Equipment, kombinerar hög mätnoggrannhet med ett enkelt och flexibelt handhavande.

Balanseringsmaskiner

John Bean, Snap-on Equipment, är en av marknadens snabbaste och mest precisa balanseringsmaskiner. Två av våra mest populära modeller är B340 och B2000P.

B340-serien är professionella hjulbalanserare för däckverkstäder, bilhandlare och verkstäder med medelhög volym av däckservice. En extremt snabb balanseringsmaskin för bilar, lätta lastbilar och motorcykelhjul som kombinerar hög noggrannhet med ett litet golvutrymme. En perfekt lösning för verkstäder som vill optimera arbetsutrymmet.

Vad sägs om en start-stop cykel på endast 4,5 sekunder för en 15” fälg? Med ProTouch™-pekskärm och funktioner som dolda vikter, viktoptimering, viktminimering är standard.

Finns i tre utföranden:

  • B340S – standardutförande
  • B340L – med easyWEIGHT laserindikator
  • B340P – med easyWEIGHT laserindikator och automatnav

B2000P med diagnos upptäcker det som har varit odetekterbart tidigare. Den mest avancerade balanseringsmaskinen på marknaden. B2000P är speciellt anpassad för däckverkstäder med stora däckvolymer. Utrustad med laserteknik där 5 CCD-kameror skannar däck och fälg från olika håll med en speciell 3D-laser som gör det möjligt att se skador på däcksidor, ”flat spots”, mönsterdjup eller snedslitning på grund av felaktig hjulinställning.

Monteringsmaskiner

Vi har ett brett utbud av monteringsmaskiner som klarar allt från standardhjul till UHP och punkteringsfria däck utan att skada dyra fälgar. Årets nyhet är John Bean’s T7800.

T7800 PROspeed™ – gör svåra däck lätta! En utmärkt premiummaskin som klarar alla typer av däck som lågprofil-, UHP-, Run-flat med mera. T7800 har det nya innovativa powerMOUNT-verktyget för enkel och snabb hantering av både ”svåra” och normala däck.

Finns i tre utföranden:

  • T7800B – Sidoclinchlossare, dynamisk clinchlossare, quickLOK navfäste, PROspeed växellåda, powerMOUNT monteringsverktyg samt pneumatisk hjälparm
  • T7800G – som version B, men även med chockluft och trådlös styrning av fälglåsning
  • T7800p – som version G, men även med kamera för undre clinch och hjullyft

Hjulinställning

Med vår premium hjulinställningsutrustning från John Bean, Snap-on Equipment, kan du göra en komplett fyrhjulsmätning på ett fåtal minuter! Våra maskiner levereras även med en komplett och uppdaterad databas med specifikationer för i stort sett alla de bilar som förekommer på marknaden.

V2200 ger dig otroligt mycket hjulinställare för pengarna! Pro42 ”Silver” programvara gör arbetet enkelt och effektivt för teknikern. V2200 har små smidiga 3D-måltavlor utan inbyggd elektronik som kan gå sönder. Motordriven kamerabom. Klarar hjulstorlekar 11”– 22”.

Komplett verkstadsutrustning

Vi har ett komplett sortiment av verkstadsutrustning, även inredning. Vårt ledord är premium. Därför arbetar vi uteslutet med europeiska leverantörer med lång erfarenhet i branschen.

För en komplett testanläggning kombinerar du våra hjulinställare med någon av våra körbanelyftar, DUO CM eller Carlift, från tyska MAHA.

25 år i branschen

På SUN erbjuder vi montage, service och kalibrering på det vi levererar. Vi är ackrediterade av Swedac enligt ISO 17025. Med 25 års erfarenhet i branschen har vi ett väl utbyggt servicenät som täcker hela Sverige.

Varmt välkommen att kontakta någon av våra erfarna säljare och gör dig redo för skiftesperioden!

054 – 85 00 75 | info@sunmaskin.se

Kontakta oss