Infrastrukturministern inviger Opus nya mobila besiktningsstation

Invigning av Opus mobila besiktningsmodul

Den ny mobila besiktningsstationen är resultatet av Opus arbete för en mer jämlik service i hela Sverige.

Idag invigdes Opus nya mobila besiktningsstation av infrastrukturminister Andreas Carlson. Ceremonin och tillhörande pressträff hölls i Trosta Park vid Arlanda, där vi som leverantör såklart medverkade.

Den mobila besiktningsstationen kommer ambulera mellan ett flertal orter och erbjuda och utföra kontrollbesiktningar med start i Särna 1 april 2023.

På grund av den försämrade tillgången till besiktningsmöjligheter i Sveriges glesbygd ville Opus göra sitt yttersta för att ge möjlighet till god service i hela landet. Opus Bilprovning har därför konstruerat och byggt en mobil besiktningsstation.

Den mobila stationen kommer att utföra besiktningar av personbilar, lätta lastbilar, husvagnar, släp, motorcyklar samt fyrhjulingar (traktor b) upp till max 3 500 kg.

Andra orter där Opus mobila verksamheten kommer erbjuda besiktning är till en början Funäsdalen, Arjeplog, Hede, Gäddede, Tärnaby och Överkalix. Antalet orter kan därtill komma att utökas.

I besiktningsmodulen finns bland annat vår högkvalitativa saxlyft med körbanor MAHA DUO CM och ljusinställaren MAHA MLT 3000.

Vi på SUN Maskin & Service ser mycket positivt på Opus engagemang och den service som nu kan ges till Sveriges landsbygd!

Kontakta oss