MB-stipendier till gymnasieungdomar

Förra året delade Mercedes-Benz i Sverige ut sina allra första TechStars-stipendier till elever som tog studenten från gymnasiets fordonsprogram. Nu står det klart att stipendiet fortsätter och vidareutvecklas.

I år kommer det att delas ut i tre kategorier: personbilar, transportbilar och lastbilar. Tolv avgångselever i varje kategori får möjlighet att efter studenten åka till Stuttgart och där utbildas till första nivån av certifierad Mercedes-Benz tekniker.

Tyvärr är fordonstekniker ett bristyrke i dagens Sverige. Därför diskuterar motorbranschen olika metoder för att göra yrket mer attraktivt för unga människor. Mercedes-Benz Sverige valde i fjol att skapa ett unikt, eget stipendium som döptes till TechStar.

Är du, eller någon du känner, nyfiken på att ansöka? Läs mer i vår artikel på motormagasinet.se

Kontakta oss